Како да се претвори непотребна коса да виткана коса

како да се дефинираат кадрици

направи природна коса кадрава

како да се добие природна коса кадрава
фото кредит: @naturallydidi

Сите сакаме да бидеме целосно во љубов со нашата природна текстура на косата. Сепак, тоа може да биде предизвик и сосема фрустрирачки кога сакате вашите природни кадрици да се поп, и сите што можете да ги управувате е памучен изглед со завиткување тука или таму. Имам тип 4a 4b коса, и јас го сакам мојот кадраво поп кога се влажни по миење и длабока состојба, но откако мојата коса се суши, драстично се менува. Јас им завидував на оние кои имаат послаби текстури на природна коса додека не научив како да се грижам и правилно да ја манипулирам косата. Она што треба да го претвориш природни текстури во долга откачена кадрава коса е правилно за хидратација и потоа заклучување на овие кадрици на место откако ќе се формираат. Овој пост е главно за моите сестри кои имаат тип 4 коса, како што се 4a 4b и 4c и сакаат нивната коса да изгледа пократка и повеќе дефинирана.

ЧЕКОР 1: Знајте ја вашата текстура и имате реални очекувања за тоа како може вашата коса да изгледа. Ако имате природна коса 4c, не можете да очекувате да ја претворите вашата коса во текстура 3b. Тоа е нереално очекување. Највисоката коса може да изгледа како изгледа кога е целосно хидрирана и заситена со вода. Обично, нашата коса може да ги погледне нивоата на 1-2 полабаво кога соодветно хидрирани. Трикот е да ги фати оние кадрици кога вашата коса е во таа состојба и да ги заклучи.

ЧЕКОР 2: знам ниво на порозност на косата: Да претворете ја опасната коса во кадрава коса, мора да разберете како правилно да ја хидрирате косата. Ова

како да добиете откачени кадрици
фото кредит: @olive_chels

Бара да знаете нивото на порозноста на косата и кои производи ќе работат добро за вас, наспроти кои производи ќе ја исушат вашата коса. Ако имате ниска порозност, тоа значи дека е потешко да ја навлажнете косата; сепак, кога ќе го навлажнете, останува меко подолго. Косата со висока порозност се заситува брзо и ја апсорбира влагата лесно; сепак, ја губи таа влажност исто толку лесно. Порозноста се однесува на бројот на порите во вашата коса. Имам уште еден напис во кој се одвива длабоко порозност овде.

Алтернативни методи:

Ако сè друго не успее, можете да го користите откачени кадрави ткаат екстензии како што се капење кадрава коса токму тука,

3c клип-in-и, и перики кои сеуште ви го даваат тој природен изглед без да се појавуваат како да сте облечени во екстензии. Мојата природна коса екстензии нуди ексклузивни одбивни кадрави производи за секоја природна природа! Наместо тоа, имате кадрава коса, откачена кадрава коса, афо криво, афро кадрава, 4a 4b или 4c, на најкрвавата коса, ние те покривавме.

како да се дефинираат кадрици

Чекор 3 влогови: Водата е најдобрата состојка за да ја извади косата од својата опадна состојба. Водата е супер хидратор и ќе ги направи вашите коцки поп. Работата за вода е толку брзо да се исуши, а нашите кадрици се враќаат назад! Кога косата е заситена со вода, и тоа е надвор од својата криво состојба, ова е најдобро време за додавање на навивам креми и масла кои најдобро работат за вашиот воздух. Глицерин е масло засновано на водата што продира во таа шахта за коса. Не исчезнува толку брзо како вода и остава прекрасен сјај на косата. Силно препорачувам примена на овој производ веднаш откако ќе го исплакнете вашиот уред. Потоа користете ги твоите curl creams и други moisturizers на избор.

дефинирани кадрици природна коса
дефинирани кадрици природна коса

Чекор 4, заклучете ги кадрици на место: Направи природна коса кадрава:

во овој момент, вашата коса сè уште треба да биде релативно влажна и малку брановидна. Сега своето време да ги заклучи оние кадрици во место. Трикот за да ја добиете вашата крива коса да изгледаат кадрава е да се запре намалувањето и дехидрацијата. Сега, кога вашата коса е во својата кадрава состојба, сакате да нанесете гел на избор. Омилен гел е еко стил. Бидете сигурни дека производите што ги ставате во вашата коса претходно ќе се мешаат добро со гелот и не оставајте млечен или бел остаток. Земете го гелот и нанесете го на косата без да ги нарушите кадрици што сте ги направиле. Сега нежно соблечете го вишокот вода со стара маичка. За најдобри резултати, седнете под фен со качулка, така што гелот може да се исуши побрзо и да спречи колку што е можно помало намалување!

Чекор 5 се протега на вашата коса:

Сега, кога вашата коса е сува, таа треба да изгледа сјајна и кадрава. За малку повеќе должина и волумен, јас препорачувам да фен за коса и да ја истегнете косата на корените за да ја растурам вкочанетоста на гелот и да дозволите вашиот воздух да има тело без да ги наруши кадрици што ги создадовте. Кога ќе ја претворите вашата густа коса на кадрава коса користејќи ја оваа метода на влага и заклучување, вашата коса ќе биде малку вкочанета од гел; сепак, тоа ќе се олабави околу ден 2. Можете исто така да направите гел од ленено семе за органски производ.

како да се дефинираат кадрици
фото кредит: @beatbynesh

чекор 6 навивам манипулација фризури: Ако не сакате или сакате да го користите гелот во вашиот секогаш можете да направите пресвртни излегувања, плетенки или други стилови кои манипулираат со вашата природна коса.

за MNHE

Поврзани Мислења