Perbedaan ing Tipe 4 lan 3A, 3B utawa 3C Tekstur?

jinis rambut kriting

Loro utama jinis rambut kriting kanggo wanita warna nduweni kamiripan, beda, lan faktor umum. Kayata, sing duwe jinis 3, katon dadi wavy nalika udan. Nanging nalika wis garing banjur cepet bali menyang negara kriting.

Sing duwe tekstur rambut 4a 4b lan 4c alami duwe pola curl paling unik lan ayu! Nanging, tèkstur iki uga salah siji sing paling rumit lan angel kanggo ngurus amarga pola curl sing sithik.

Tipe alam 4 bakal tetep kriting nalika lembab lan duwe curls utawa gulungan sing luwih tegang nalika garing. Aku seneng kabeh jinis rambut alami, lan aku seneng banget, luwih akeh wanita sing mulai ngrampungake ekstensi rambut alam.

Aku bakal nuduhake sawetara bagéan sing beda antarane tekstur rambut lan sawetara tips gedhe kanggo ngurus rambut.

Ringlets utawa coils mung curls banget ketat endi diameter saka curl mung sawetara millimeters sudhut. Tujuane kirim iki kanggo mbantu sampeyan sinau kabeh cara sampeyan bisa nemokake cara sing paling apik kanggo tuwuh lan njaga rambut sing dawa, nglukis, lan sehat kanthi sehat ora masalah apa tektur.

mynaturalhairextensions.com

Apa Tipe 3 Rambut?

Rambut sing nganggo jinis 3 cenderung nduweni akèh awak, lan bisa ngetokake rambute. Hidung kasebut biasane dhuwur ing luster. Luster ngandharake cara cahya nuduhake saka batang rambut. Rambute biasane gampang kanggo gaya, ngaplikasi, lan nyepetake. Rambut rontog diwajibake netepake curls iki. Aku bakal ngalahake beda antarane 3A, 3B & 3C.

3A

Tipe 3

Sing nganggo 3a rambut duwe pola curl paling longgar. Apa maneh saka 3A bakal tiba ing rong kategori kasebut. Sing nganggo jinis rambut 2a-2c bakal duwe ombak lan ora keriting. 3a jinis rambut alami biasane duwe sumringah dhuwur kasebut, tegese nduweni luster dhuwur.

Wulu krim 3a ora biasane nggawe krim curl abot, lenga, ninggalake kondisioner utawa produk curl abot ing umum amarga iki bakal ngetokake rambute lan nggawe katon wavy tinimbang kriting. Tekstur rambut iki paling apik nganggo kondisioner cair ringan ing banyu.

Iki curls duwe tong lengkap ukuran curl. Minangka rambute bakal diwiwiti maneh rambut "S" amarga bobot rambut, saengga katon luwih gelel tinimbang keriting. Cara paling apik kanggo nggunakake produk sing salah ing rambute yaiku ndelok dhasar. Yen bahan pisanan 1-3 minangka lenga utawa minyak bumi, banjur luwih saka mungkin, prodhuk kasebut bakal kanggo nyukur utawa berminyak kanggo rambut alami.

Saka pengalaman aku dadi pengaruh rambut sing alami, aku weruh pola iki nggulung iki sing paling dominan ing wong-wong Hispanik.

Kanggo nemtokake curls iki minangka cuci tangan prasaja lan pindhahake cairan semprotan lampu ing karya sing paling apik. Banjur ngijini rambut kanggo garing.

bedane antarane rambut asli 3a lan 3b. 3a 3b tekstur rambut alami. ombre natural hair. 3a rambut asli kanggo Afrika Amerika kanggo produk paling apik lan nggulung dawa lan carane gaya karo krim sing paling apik lan pola gaya lan curl

photo credit IG: taty_froever

3B

carane ngurus rambut 3a

Sing nganggo 3b rambut duwe sifat sing padha karo rambut 3a. Pola rambut iki uga biasane cenderung dhuwur ing luster karo akeh awak lan mumbul menyang rambut. Pola curl rambut 3b rada kenceng lan luwih cilik tinimbang 3a. Barel saka curl meh kaya crayola sing amba.

Wulu 3b ngendi sampeyan bisa miwiti ndeleng frizz lan puffiness ing bagéyan rambute. Sing nganggo tekstur alami 3b perlu nggunakake kondisioner ninggalake ing lan sawetara krim curl entheng kanggo njaga frizz ing teluk. Nanging, iku isih gampang lan gampang kanggo nguripake rambut alami 3b.

Ngumbah lan dadi ing ngendi-ngendi lan gaya trendi kanggo sing duwe tekstur 3b. Yen sampeyan iki rambut sampeyan kurang sampeyan ngapusi rambut, luwih ditetepake curls bakal. Produk gedhe sing digunakake ing jinis rambut iki padha karo 3A. Prodhuk sing duwe glycerine bisa digunakake minangka lenga sing adhedhasar banyu lan bakal menehi definisi dhuwur tanpa nimbang rambute.

Senadyan wong lan sembarang etnis bisa duwe rambut kriting 3b, umume katon ing campuran utawa biracial individu. Wong sing ireng utawa Afrika Amerika dicampur karo etnis liya sing biasane cenderung duwe rambute straighter biasane bakal duwe curl looser. Nanging, sampeyan ora kudu biracial kanggo duwe pola curl 3B. Wisuh lan lunga banget umum lan populer karo wong sing duwe rambut 3B.

Rambut alami 3b. bedane antarane rambut 3b lan 3c. ekstensi rambutku alami

foto kredit OG: @naturalhairobsessed_

3C

Rambut alami 3c

Wulu 3c nduweni fitur unik sing ora duwe 3a lan 3b. Rambut 3b wiwit tuwuh tinimbang mudhun. Tegese bakal mulai tuwuh terus menyang arah batang rambut, banjur minangka rambut bakal luwih dawa lan bobot, mula bakal tiba dadi wangun bunder sing disebut curly fro.

Corbin Bleu minangka conto banget babagan tekstur iki. 3c mbutuhake campuran antarane heaver curl krim lan sawetara produk berbasis banyu entheng uga. Iki minangka tektur produk sing nyenengake. Akeh klien sing duwe rambut 3c bisa nggunakake meh kabeh produk.

Iku medium seneng antarane loos kriting lan rambute coily nyenyet. Rambut iki bisa dadi frizzy, lan produk perawatan rambut sing dibutuhake kanggo mbantu nguripake curls lan njaga frizz kanthi minimal.

Sing nganggo rambut 3c bakal mulai nglakoni kurang ngumbah lan goleki lan nggabungake luwih akeh babagan rutinitas. Cara sing paling umum kanggo nemtokake curls 3c yaiku nguciwakake minangka ngumbah lan entuk wektu lan prodhuk liyane.

Piranti sing wis mesthi mbentuk lengket kanggo rambut 3c yaiku sikat Denman. Ana akeh curls liyane sing mesthi sikat ing pasar kanggo milih saka saiki.

Akeh wanita sing duwe rambut 3c dianggep duwe paling apik ing donya nalika nerangake kepadatan lan kekandelan. Densitas tegese pira-pira rambut sing duwe lan jero merepesake carane untu saben untaian rambut lan nggawe sirah rambut kriting sing lengkap!

photo credit ig @simplyshumba

APA JENIS 4?

Hello, my type 4 Natural divas! Yen sampeyan wis digawe ing kirim iki, sampeyan lagi looking kabeh ing Tipe 4 rambute. Inggih, kula sampun pikantuk sampeyan. Iki Pandhuan Ultimate Tipe 4 Rambut kalebu kabeh cara kanggo nemtokake manawa sampeyan duwe jinis Tipe 4 kanggo ngurus rambut kanggo gaya protèktif. Ayo mlumpat tengen. Tipe rambut 4 alami

Tipe 4 diarani minangka nappy or kusut, nanging nyatane, iki minangka jinis rambut sing paling cendhak. Kurkegé banget supaya para ahli rambut ngrujuk minangka kepenak. Rambute werna coily munggah lan metu. Iku bakal mbutuhake akeh prodhuk lan manipulasi kanggo njaluk digantung. Tipe rambut 4 alami alus lan alus. Nduweni luster sing kurang karo kurang gedhe yen ora ana rambute ditemtokake dadi gaya. Tipe alam 4 bisa ditemokake lan bisa ngasilake kelembapan. Sinau luwih lengkap babagan gaya rambut lan tren.

4A

4a rambut asli

Wulu 4A yaiku salah sawijining telung pola spektrum Tipe 4. Jenis rambut iki nggawe kancing-kelengkung sing katon kaya kumparan spiral utawa cilik. Définisi iki nuduhake yen wis cukup moisturized. Kula wadon sing tiba ing kategori iki bisa uga duwe luwih saka siji pola curl. Nanging 4a bakal dadi mayoritas.

Wulu 4a duwe rambut cilik utawa gulungan. Ukuran curl bisa dadi pensil nalika dihidrasi. Pola curl iki uga nganggo rok twist, ngetung, Bantu knots, lan akeh gaya liyane.

Sanajan wisuh lan bisa dilakoni kanthi tekstur iki, paling wanita ora milih gaya iki amarga saka penyusutan. Amarga sipat keriting rambut 4a nduweni penyimpangan sing ekstrem lan ora ngatonake dawane sing pas lan tanpa regane, iku gaya. Rambut 4a uga apik karo produk-produk adhedhasar glycerin. Gumantung ing porosity saka helai rambut, sampeyan kudu krim sing luwih abot kanggo nutup segel.

ekstensi paling ditenun kanggo rambut asli 4a ekstensi rambut alamiphoto credit @tropicurlie ig

4B

carane ngurus rambut 4b

Yen sampeyan lagi nyedhaki wektu nentokake yen rambutmu minangka curl S-shaped utawa z-curl sing sithik mbokmenawa sampeyan 4B, uga dikenal minangka tengen ing tengah. Tipe rambut iki nduweni campuran rambut pirang-pirang sing apik banget.

Wulu 4b asring luwih fleksibel tinimbang wulu 4C lan bisa mujudake luwih cilik lan tetep elongasi luwih dawa saka wulu 4C. Dewa saya karo rambut 4b duwe rambut sing kandel kanthi tampilan katun nalika ora ditemtokake. Njupuk gaweyan sing sethithik kanggo nggawe curls pop.

Rambut iki nduweni campuran gulungan lan ringlets Mayoritas wanita 4b lan bentuke lan gaya rambute apa wae. 4b stands biasane apik banget lan gampang kanggo break lan mbutuhake kelembapan sing pancet.

Gaya manipulasi rendah minangka cara sing apik kanggo tuwuh lan njaga dawa. MNHE Coily Collection, uga Koleksi Afro Kinky, nawakake ekstensi lan klip-in sing campuran pancen karo pola curl iki.

4b rambute sing udan lan garing ing gambar nggunakake produk paling apik lan tekstur kanggo shampoo kanggo definisi curl apa 4b alam rambute lan curls lan beda antarane 4b lan 4c rambute kanggo udan lan garing kanggo dawa 4b 4c ireng produk tekstur rambut lan pola kanggo pola carane kanggo netepake kanthi sampo paling apik utawa tutorial utawa coily

4C

apa 4c

Kredit Gambar @2frochicks

Wulu 4C wis padhet dikempalken lan padha karo 4b, nanging jinis rambut iki biasane duwe definisi kurang lan ngalami pangecualian sing paling dhuwur. Ringlets sing nyenengake ing saben liyane. Sawetara wong nganggep rambut 4c duwe pola az, nanging sing ora bener. Rambute ora nggawe poin sing tajem lan kink bali tinimbang mung ngulungake dhewe. Nanging isih nggulung! Kayata, wong sing nganggo wulu 4c bisa duwe rambut 12 inci nalika digawe, nanging bisa uga mung katon dadi 3-4 inci ing bathi lan negara.

Paling ora ana jinis 4c sing ora seneng ngumbah. Cara sing paling populer kanggo gaya rambut 4c yaiku kanthi ramping lan mbungkus metu amarga nuduhake dawa sing luwih dawa lan tetep rambut diregani lan bisa diatur. Ringlet sing nyenengake akeh banget lan alus kanggo wiry lan kasar. Rambute 4C biasane nduweni tingkat porositas sing dhuwur, saengga gampang nresep kelembapan nanging mung gampang ilang. Produk-produk sing adhedhasar lenga bisa uga bisa ngetokake kelembapan lan uga apik kanggo manipulasi gaya. Priksa blog kita ing cara LOC! MNHE Klip rambut 4C Ins wis mesthine kanggo ngesanake kaya sing digawe katon persis kaya tektur.

Jenis rambut 4c ing antarane wedok 4b lan 4c apa tektur ing gambar kanggo produk paling apik babagan carane tuwuh 4c dawa utawa cara kanggo nemtokake nggulung utawa moisturize carane kanggo care. kriting krim sing luwih cepet ing perawatan. apa rambut 4c katon kaya utawa reged ing grafik sing apik lan cepet kanggo sing paling apik jongkas utawa coarse

Cara Care?

Ekstensi rambut manusia

sampeyan bisa uga nganggo - rambut groc afro supaya sampeyan bisa ngetokake rambute alam minangka gaya protèktif utawa dipasang ing bun dhuwur utawa ponytail Kita afro kinky curly hair iku cara sing apik kanggo nambah volume lan dawa rambute afro utawa tuku ekstensi rambut kinky.

Produk Liyane:

kinky straight hair clip in

ROUTINE

Kene sawetara rekomendasi carane ngatur rambut Tipe 4 supaya tetep lembab, sehat lan akeh.

moisturizer

Sampeyan kudu nggunakake moisturizer saben dina kanggo revitalisasi keriting awak. Iku uga bakal luwih gampang kanggo ngatur kanthi cepet ing wayah esuk. Gunakake salah sijine produk gaya sing disaranake ing ndhuwur kanggo nggawe gaya sing dikarepake.

Produk kasebut becik kanggo ngewangi 4C tanpa dibenakake tanpa mbangun. Prodhuk iki uga ngarahake manawa rambut 4C bisa diatur lan alus.

  • Sunny Isle Jamaican Black Castor Oil Extra Dark
  • CURLS Blueberry Bliss Control Paste
  • Cream Shea Cantu Ninggalake Krim Pengaturan Kondisi

SHAMPOO & CONDITIONING

Gumantung carane sampeyan aktif, sampeyan bisa nemokake manawa jinis Tipe 4 mung mbutuhake ngumbah saben minggu 1-2.

  1. Gunakake detangler ing rambut lembab sadurunge ngumbah rambute kanggo nyisir knots metu, tanpa cepet-cepet. Sampeyan bakal kaget ing apa sing bisa mbebayani kanggo rambut.
  2. Gunakake co-wash sawise mbilas metu detangler panjenengan. Fokus ing kulit kanggo mbusak mbangun.
  3. Gunakake sampo gawe reresik. Salah siji favorit kita yaiku Shea Moisture Shampoo Oil Castor Minyak Jamaika. Shampoo iki mbusak tanpa ngeculke rambute.
  4. Rampung karo kondisioner ninggalake jero. Ayo njagong ing rambut sampeyan kanggo 15 menit ing tutup utawa ing steamer kanggo asil paling apik.

Metode LOC

Apa sing nggawe "Tipe Metode 4 LOC" beda karo metode LOC konvensional? Proses kasebut padha. Nanging, produk sing digunakake kanggo jinis Werna 4 kabeh kudu dadi produk berbasis lenga.

Obat sampeyan kudu adhedhasar lenga adhedhasar lenga banyu, lenga sampeyan kudu lenga castor utawa lenga klapa, lan krim stroberi nggunakake salah siji saran ing ndhuwur.

Tipe 4

Sleeping

Sutra utawa satin, Ladies! Tansah tresses sing apik ing wayah wengi kanthi selendang utawa bonnet. Yen sampeyan duwe wektu, sampeyan pengin nggulung rambute sadurunge turu kanggo nggulung curls kanggo dina sabanjure.

jinis rambut kriting

@ mymy.style

  • Asli Flat Twist Styles - Iki dewe favorit kita katon. Becik kanggo urusane apik, acara-acara khusus utawa ora ana rambut-rame kanggo minggu kerja. Uga, manawa sampeyan nggunakake rambut lurus sing paling apik kanggo nambah dawa tambahan.
  • Crochet Braids - Iki kanthi cepet dadi gaya protèktif sing paling populer kanggo ndawakake rambutmu tanpa gam utawa wig. Kanthi kancing braids, sampeyan bisa nggunakake rambut kaya coarse yaki crochet hair kanggo styling. Gantungan jahitan sing super prasaja, lan sampeyan bisa nonton tutorial gedhe ing kene.

jinis rambut alami 4a, 4b, rambut 4c

@mayhair_styling

About MNHE

Related Posts